U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Wouter van de Waterlinie

 

 

 

tekst en spel

Michiel van de Burgt

 

kostuum

Aaltje Mollema

 

partners

Hoofdkwartier 1672

Stichting Oude Hollandse Waterlinie

Erfgoedhuis Zuid-Holland

Het Evertshuis

Maand van de Geschiedenis

Wouter van de Waterlinie is de fictieve trompetter van prins Willem III. Tijdens het rampjaar 1672 verbleef hij op het hoofdkwartier van de Oude Hollandse Waterlinie tussen Nieuwerbrug en Bodegraven.

Michiel van de Burgt heeft ruime kennis over de waterlinie en het hoofdkwartier in het bijzonder. Daarom kan hij vanuit het personage goed improviseren binnen de historische context.

 

Presentatie

Wouter van de Waterlinie wordt regelmatig gevraagd als gastheer binnen de Oude Hollandse Waterlinie, of andere historische bijeenkomsten. Zo is hij het vaste gezicht van de Waterlinie Belevingsdagen in Zuid-Holland en de werkgroep Hoofdkwartier 1672.

 

Theatervoorstelling

Momenteel werken we aan een flexibele theatervoorstelling over het rampjaar. Hierin vertelt Wouter van de Waterlinie over zijn belevenissen rond de waterlinie in 1672. De voorstelling is in verschillende lengtes te spelen. Avondvullend voor in het theater, ingekort voor op scholen en nog korter voor festivals. Per speellocatie kunnen verhalen uit die stad, of regio worden uitgelicht, of toegevoegd.

Tijdens de maand van de geschiedenis zijn in het Evertshuis al enkele try-outs gespeeld voor basisschooljeugd.